Kατανάλωση ψαριού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Kατανάλωση ψαριού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε σχέση με την εμβρυική ανάπτυξη και τη διάρκεια κύησης σε 19 Ευρωπαϊκές μελέτες μητέρας-παιδιού.

Στη μελέτη αυτή συμμετείχε η μελέτη μητέρας παιδιού Κρήτης (Μελέτη Ρέα) με 19 άλλες ευρωπαϊκές μελέτες μητέρας-παιδιού, με συνολικό πληθυσμό περίπου 151.880 άτομα. Σκοπός της έρευνας ήταν η διερεύνηση της συσχέτισης ανάμεσα στην κατανάλωση ψαριού και στο πώς αυτή επιδρά σε διάφορους περί-γεννητικούς παράγοντες όπως το βάρος γέννησης, η διάρκεια κύησης και ο πρόωρος τοκετός. Βρέθηκε ότι οι έγκυες γυναίκες που καταναλώνουν ψάρι περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα έχουν μικρότερο κίνδυνο να γεννήσουν πρόωρα. Επιπρόσθετα, οι μητέρες που καταναλώνουν ψάρι στην διάρκεια της εγκυμοσύνης πάνω από τρείς φορές την εβδομάδα βρέθηκε ότι γεννούν μωρά με αυξημένο βάρος κατά 15.2 γρ σε σχέση με εκείνες που καταναλώνουν ψάρι λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ.

Ενημερωτικό Υλικό

Πρόσφατες δημοσιεύσεις



Αυτός ο ιστότοπος έχει παραχθεί για τις ανάγκες του έργου «Πρόγραμμα πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης παχυσαρκίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στο νομό Ηρακλείου Κρήτης» και αντιπροσωπεύει τις απόψεις των συντακτών του. Οι απόψεις αυτές δεν έχουν υιοθετηθεί ή εγκριθεί με οποιοδήποτε τρόπο από την Ειδική Υπηρεσία του τομέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως θέσεις του Υπουργείο ή τις Επιτροπής. Η Ειδική Υπηρεσία δεν εγγυάται την ακρίβεια των στοιχείων που περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστότοπο, ούτε αποδέχεται την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών αυτών.